A Top Dance Közhasznú Alapítvány 2017. év óta akkreditált foglalkoztató; papíripari termékek gyártásával, feldolgozásával, csomagolóanyag – gyártással foglalkozik. Papíripari tevékenységünk (csomagolóanyag-gyártás) az iparág azon szegmensét célozza meg, mely kis szériaszámú, azonban sok egyszerűbb, könnyen elvégezhető kézi műveletet igényel.

Gépek

Gépeink, berendezéseink saját tulajdonban vannak: réselő, körolló, hengerstanc. A gépek kiválasztása a részfeladatokhoz és a megváltozott munkaképességű személyek igényeihez tudatosan igazodik. További fejlesztések: sikeresen pályáztunk egy tekercsvágó gép beszerzésére, mellyel A4-es laptól B1-es méretű lapig tudunk gyártani termékeket. A pályázat elbírálása kétfordulós volt. Hullámlemez-feldolgozás, csomagolóanyag-gyártás: megvásárolt hengerstancunk alkalmas mindennemű maradék alapanyag felhasználására, hogy késztermék legyen belőle.

Hulladékkezelés

Eddig a maradék alapanyagot hulladékként értékesítettük. Ezt követően csökken a hulladékmennyiség,hatékonyabb lesz az alapanyag-felhasználás.Egy db 3000 mm -es körollót is beszereztünk,mellyel módunk nyílt nagyméretű hullámlemezek szabására is. Alapítványunk elnöke ma is feladatának érzi a régió csomagolóanyag-felhasználóinak és vevőinek látogatását, velük való kapcsolattartást és az új igények felmérését.

Pécs Expó

Részt vettünk a Pécs Expón termékeinkkel, melynek eredményeképpen új vásárlókat tudtunk szerezni. Megváltozott munkaképességű foglalkoztatók „segítő vásárán” is bemutattuk termékeinket. Termékeink (csomagoló anyagok) megjelennek áruház láncok polcain,mint pl. Lidl, Interspar.

Rehabilitáció

A rehabilitációs foglalkoztatás feltételeit megteremtettük. Rehabilitációs célok megvalósulása: a célcsoport tagjai pár hónapos betanulás után önállóan el tudják végezni a gyártási részfeladatokat. A termékek előállítása során a részfeladatok összessége késztermékben fejeződik be. A részfeladatok igazodnak az egyéni képességekhez,készségekhez,de legfőképpen az egészségi állapotokhoz. A gyártó gépek a megváltozott munkaképességű dolgozókhoz lettek alakítva.

Fontos a tudatformálás, hogy képes vagyok dolgozni,új terméket előállítani és mindezt olyan minőségben,mely megfelel a vásárlói(piaci) igényeknek is. A csomagolóanyagok (papír dobozok) gyártásának a részfeladatait, így a vágás, kitörés, hajtogatás, ragasztás, szitázás, rakatolás, csomagolás (pántolás, fóliázás), flexózás végzik munkavállalóink.